Mirnovec

Mirnovec

Theming radove – tematizaciju – Zabavnog parka Mirnovec zajednički smo izvodili: Berd d.o.o. iz Ludbrega (direktor Darko Bernardić) i Cosmos design d.o.o. iz Varaždina (direktor inž. Rikard Premužić) – dvije hrvatske firme pod zajedničkim nazivom – THEMING TEAM. Za posao izvedbe theminga izborili smo se u jakoj međunarodnoj konkurenciji na osnovi dosad izvedenih radova i prezentiranih uzoraka.

Darko Bernardić i inž. Rikard Premužić

Projekt Fun Parka Mirnovec radio je gospodin Franco Barazzoni, koji je napravio preko 50 zabavnih parkova diljem svijeta.

    Za tematski izgled parka i opći njegov dojam, bio je zadužen profesor likovne kulture Nedjeljko Mikac.

    Mi smo (THEMING TEAM) projekt talijansko-američke tvrtke Baursa i gospodina Franca Barazzoni, morali realizirati, u čemu smo u potpunosti uspjeli. Maksimalno smo se približili svjetskim standardima u takvim poslovima, na što smo jako ponosni. Prvi smo i jedini iz Hrvatske, ali i iz zemalja u okruženju koji su realizirali tako zahtjevan i opsežan posao.

    Naravno da nije bilo lako, bilo je elemenata koje nismo mogli sami odraditi … pritom mislim na kiparske radove … u tu svrhu koristili smo usluge dvojice vrhunskih kipara: amerikanac John DeNardis bio je zadužen za manje komade s puno detalja (škrinja s blagom, školjke, dijelovi broda…), a naš kipar iz Koprivnice Dražen Kuharović, koji kipari motornom pilom, bio je zadužen za velike ekstenzije (lubanje, kostur gusara, drveni totemi, izrada spilje…).

    Od ostalih kooperanata na projektu spomenuo bih firme: MKV d.o.o. iz Varaždina koji su nam pomogli bravarskim radovima na startu projekta, zatim firmu HALAR GRADNJA d.o.o. iz Generalskog stola koja nam je vršila uslugu postavljanja cijevne skele i žbukanja, te firmu HEMATEC d.o.o. iz Zadra koja nas je po povoljnim cijenama pratila s dizalicama bez kojih ne bi mogli završiti takav posao.

    Želim se ovom prilikom zahvaliti svima koji su nam pomogli u realizaciji projekta, našim radnicima i kooperantima, a želim se zahvaliti i investitorima, koji su vjerovali u nas, i dali nam priliku da sudjelujemo u njihovom projektu. Ujedno se nadam da će za nas biti posla i u nastavku projekta na doradi i dogradnji parka.

THEMING TEAM

inž. stroj. Rikard Premužić – voditelj radova theminga Zabavnog parka Mirnovec u Biogradu na moru – direktor firme Cosmos design d.o.o. Varaždin